Her samles svar på en del spørsmål som vi ofte svarer på.
Hvor mye og hvor ofte trener vi?
Det er varierer fra uke til uke, men om en ikke skal noe annet spesielt sies det at en trener opp til 20 timer i uken. Dette høres veldig mye ut, men dette er inkludert alternativ trening (gym), styrketrening og ball. Dessuten så går tiden fort når man har det gøy på trening! (HER) kommer det (snart) er et eksempel på et vanlig treningsopplegg for en uke på ToppVolley.
Er det et bra sosialt miljø som er enkelt å integrere seg i?
Ja! De aller fleste som begynner på ToppVolley, blir positivt overrasket over hvor raskt og enkelt en kommer inn i det sosiale miljøet her. Det er ganske unikt og det er ikke vanskelig å få hjelp av noen dersom en trenger det. Dessuten er det ofte slik at man blir godt kjent med mange på alle trinn både på grunn av at treningsgruppene er blandinger av 1., 2. og 3. klassinger. Er det noe som er veldig bra, så er det absolutt det sosiale.
Må jeg være veldig god i volleyball?
Nei, du trenger ikke å være verdensmester for å bli elev ved ToppVolley. Hvis en har den rette innstillingen og liker å spille volleyball, bør en benytte seg av muligheten ToppVolley tilbyr. Meld deg på åpne samlinger så snart de åpner for påmelding, så skal du se at du sitter igjen med eller flere opplevelser en ikke ville vært foruten.
Når og hvor ofte har jeg mulighet til å reise hjem?
Det avhenger av hvor i landet du kommer fra. For elever som har kort vei hjem som Stavanger, har en muligheten til å reise hjem hver helg. Men for de som har lang reisevei, er det oftest et par ganger før jul og et par ganger før sommeren. I tillegg har man 8 studiedager som man kan benytte seg av. Dette er dager hvor man kan søke seg fri fra skolen, uten å få fravær med krav om at man jobber med tildelt skolearbeid. Det er mange som velger å bruke noen av disse dagene i dagene før f.eks. juleferien, slik at en kan reise hjem tidligere og med det få et lenger opphold hjemme enn en ellers hadde gjort. Sånn ellers har en egentlig mulighet til å reise hjem når en ønsker det, det bestemmer en selv.
Hvilket fagtilbud er det ved skolen?
Ved avdeling Sand tilbys både generell og spesiell studiekompetanse.
Hvilke valgfag kan jeg velge (studiespesialiserende)?
Ved avdeling Sand er det mange fag en kan velge mellom, men det er begrenset hvor mange fag som kan settes i gang. Dette avhenger av hvilke fag dine medelever ønsker å fordype seg i. Dette er fordi det bare er ToppVolley elevene som går studiespesialiserende og det vil være for dyrt for fylkeskommunen å ha mange klasser med få elever. En kan velge mellom realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi. Programfagene som tilbys som klasseundervisning dette skoleåret (20/21) er PSY2, BI1 og BI2, KJ1 og KJ2, FY1 og FY2, R1 og R2, ØKS og ØKOL, SOSA og SOKU. I tillegg tilbys fagene GFG1 og GFG2, RS1 og RS2, PSY1, og RL1 og RL2, ML1 og ML2 ved Nettskolen Rogaland.
Hvordan bestemmes romfordelingen (stort eller lite rom)?
På 2. og 3. klassebyggene er rommene så og si identiske, mens en på 1. klassebygget skiller mellom 16 enkle og 12 doble rom. Elevene som har lengst vei hjem har første retten på de doble rommene, og når de doble rommene er fylt opp fordeles resten på de enkle rommene. De doble rommene er noe dyrere å enn de enkle, men de er også dobelt så store.
Hva dekker leieavtalen med Rygjatun?
Den dekker 4 måltid til dagen; frokost, lunsj, middag og kvelds som serveres i matsalen på Rygjatun og leie av rommet. Med det så sørger Rygjatun for at elevene får et sunt og næringsrikt kosthold som er en absolutt nødvendighet når en er toppidrettsutøver.
Om du ikke finner svar på dine spørsmål her så ta kontakt med en av våre ansatte som gjerne hjelper deg.